Vanhojen piironkien uudet pinnat

Vanhat lasin jäljet pilaamassa piirongin tai lipaston pintaa? Tai onko kaunis lipasto saanut aikojen saatossa maalia pintaansa runsaamminkin, eikä väri miellytä?  Vanhojen kalusteiden pintaa ei aina kannata peittää maalaamalla. Jos kaluste on puinen, kannattaa harkita muitakin käsittelymahdollisuuksia.

Joskus vanhoihin kalusteisiin on myös takertunut hajuja, tupakan haju yksi niistä yleisimmistä. Puisen käsittelemättömän laatikon sisäpinnan voi koittaa pestä etikalla ja vielä jättää etikkakulhon suljettuun laatikkoon. Eihän se välttämättä täydellisesti vie hajuja, mutta helpottaa kuitenkin. 

Tässä muutama esimerkki vanhan kalusteen "face liftistä". 

Perinnekorjaus Salminen vanhojen kalusteiden uudistus
Laatikoston pinnassa näkyvät ikävät veden syövyttämät jäljet.
Perinnekorjaus Salminen vanhan kalusteen uudistaminen
Tässä tapauksessa lipaston elvytys saatiin aikaan käyttämällä kalusteöljyä ja hienoa teräsvillaa. Aina ei pinnan virheiden korjaaminen onnistu öljyämällä.
Perinnekorjaus Salminen vanhojen kalusteiden uudistaminen
Toinen lipasto oli saanut pintaansa jo useammankin maalipinnan. Tässä putsaus on jo aloitettu. Kuumailmapuhaltimen kanssa kannattaa olla varovainen, poltetun puun entisöiminen kun on hieman hankalaa... Lisäksi kuumentaessa nousee kaasuja, joten kunnon tuuletus ja suojavarusteet ovat välttämättömiä.
Perinnekorjaus Salminen vanhan piirongin käsittely
Maalit poistettu ja seuraavaksi alkaa hionta.
Perinnekorjaus Salminen hionta
Osa pinnasta hiottu.
Perinnekorjaus Salminen laseeraus
Laseeraus-käsittely aloitettiin värisävyä antavalla lasuurilla.
Perinnekorjaus Salminen lipasto vetimet laseeraus
Useamman väri- ja lakkakerroksen jälkeen lopputulos jättää vielä puun näkyviin. Viimeisen silauksen antavat vetimet, jotka löytyivät paikallisesta lukkoliikkeestä.